Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Διεξαγωγή 1ης Πανελλήνιας Μαθητικής Περιβαλλοντικής Συνάντησης του Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης "Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής, σας ενημερώνει σχετικά με τη διεξαγωγή και το Πρόγραμμα της

1ης Πανελλήνιας Μαθητικής Περιβαλλοντικής Συνάντησης του Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και ώρες 8.30 -13.30 στο 2ο ΓΕΛ Νεάπολης (πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο-ΙΕΚ Νεάπολης) Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Η Πανελλήνια Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας Δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Στόχος της Μαθητικής Συνάντησης είναι η προβολή και ανάδειξη του έργου των μαθητικών ομάδων διαφορετικών σχολικών μονάδων, που συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Δίκτυο και φυσικά η ευκαιρία της μεταξύ τους συνάντησης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Στην Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση του Εκπαιδευτικού Δικτύου (Θεσσαλονίκη, 28-4-2023, θα συμμετέχουν 27 μαθητικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Ελλάδας, με προφορικές παρουσιάσεις του έργου τους στο πλαίσιο των καινοτόμων Προγραμμάτων Π.Ε./Σ.Δ., που υλοποιούν στις θεματικές ενότητες του Δικτύου. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από τους ίδιους/ες τους/τις μαθητές/τριες και θα έχουν την μορφή εισήγησης-ανακοίνωσης, video, ψηφιακής παρουσίασης, δρωμένου μουσικού ή χορευτικού, αναρτημένης παρουσίασης μαθητικών εργασιών-poster κ.ά. Στην Εκδήλωση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 550 μαθητές/τριες από 8 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκη, ΔΠΕ Δυτικής Αττικής, ΔΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ΔΠΕ Έβρου) και 19 σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας (ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης,ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΔΔΕ Αρκαδίας, ΔΔΕ Ημαθίας, ΔΔΕ Ιωαννίνων, ΔΔΕ Λάρισας, ΔΔΕ Πιερίας, ΔΔΕ Πρέβεζας, ΔΔΕ Φλώρινας).

Το Πρόγραμμα της Μαθητικής Συνάντησης, η Τιμητική, Επιστημονική και Οργανωτική-Συντονιστική Επιτροπή παρατίθενται συνημμένα.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που συμμετέχουν με τις μαθητικές ομάδες τους, να φροντίσουν για την έγκαιρη άφιξη τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΓΕΛ Νεάπολης (τουλάχιστον μισή πριν) και για την παραμονή τους μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων τους, εφόσον ο στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές που συμμετέχουν μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής απόψεων. Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις των σχολικών ομάδων, που δήλωσαν συμμετοχή στην 1η Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση του Δικτύου, θα διεξαχθούν την Πέμπτη 4 Μαΐου σε ξεχωριστή Διαδικτυακή Συνάντηση, για την οποία θα αποσταλεί σχετική ενημέρωση εντός των επόμενων ημερών (Πρόγραμμα και μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν). Στους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς, σχολικές μονάδες) θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, οι οποίες θα αποσταλούν διαδικτυακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διεξαγωγή 1ης Πανελλήνιας Μαθητικής Περιβαλλοντικής Συνάντησης του Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης "Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δια της Υπευθύνου...